Τι είναι η «Φωτογράφιση Νεογέννητου» και πώς ξεκίνησε;

Όταν μιλάμε για «Φωτογράφιση Νεογέννητου» εννοούμε τη φωτογράφιση κατά τις πρώτες μέρες τις ζωής του βρέφους σε στημένες πόζες με όμορφα ρουχαλάκια και υπέροχο φόντο, συνήθως κατά την διάρκεια του ύπνου.

Όλοι έχουμε δει καταπληκτικές φωτογραφίες με μωράκια που κοιμούνται γαλήνια μέσα σε πανέμορφα καλαθάκια. Επειδή όμως αυτό το στυλ φωτογράφισης δεν είναι διαδεδομένο στην Ελλάδα μπορεί κάποιοι να νομίζουν πως αυτές οι φωτογραφίες δεν είναι προσιτές στο κοινό αλλά είναι μόνο για κάρτες και ημερολόγια. Η αλήθεια είναι ότι κάπως έτσι ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια αυτό το στυλ φωτογράφισης μόνο που στην εποχή μας πλέον σε πάρα πολλές χώρες όπως Αμερική, Καναδά, Ρωσία κ.α. είναι μία φωτογράφιση ρουτίνας που δεν τη στερείται κανένας γονιός!

Η φωτογράφιση νεογέννητων εμφανίστηκε τη δεκαετία του 90' από την πρωτοπόρο Αυστραλέζα φωτογράφο Anne Geddes η οποία ξεκίνησε φωτογραφίζοντας μωρά μέσα σε γλάστρες με φύλλα λάχανου στο κεφάλι τους!!! Μπορεί να φάνηκε αστείο στην αρχή όμως αυτή η γυναίκα δημιούργησε με την τέχνη της και πούλησε εκατομμύρια βιβλία και ημερολόγια. Έχει λάβει πολλά βραβεία για την πρωτοποριακή δουλειά της ενώ μέχρι σήμερα έχει δωρίσει σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς και ιδρύματα 5,7 εκατομμύρια δολάρια δηλώνοντας πως «κάθε παιδί αξίζει να έχει αγάπη, τροφή και προστασία».

Θαυμάζω τους ανθρώπους που γνωρίζουν να προσφέρουν στον κόσμο αυτά που τούς πρόσφερε τόσο απλόχερα ο Θεός και όραμα μου είναι να μπορέσω και εγώ μια μέρα να βοηθήσω τα μωρά όλου του κόσμου.

Πώς ξεκίνησε η φωτογράφιση νεογέννητων?. Φωτογράφος Νεογέννητων Ρόδος Newborn Photographer Karolina Rodos